Guide: sådan sparer du plads i dit køkken

vitrineskab

Guide: sådan sparer du plads i dit køkken

Det kan være svært at finde opbevaringsmuligheder, hvis man bor i et hjem, der ikke indeholder et stort køkken. Der findes dog flere forskellige måder, hvorpå du kan spare plads i dit køkken, uden det er hverken grimt eller upraktisk. Du kan blandt andet vælge at opsætte et flot vitrineskab, hvor du kan opbevare tallerkener, glas og meget andet. Vil du vide mere? Så læs med herunder, hvor du får en komplet guide til, hvordan du kan spare plads i dit køkken.

Det flotte vitrineskab

Hvis du er en af dem, der dagligt går og brokker dig over, hvor lidt opbevaringsplads, du har i dit køkken, kan det være en god ide at investere i et flot vitrineskab. Mange tror, at skal man have ekstra plads i køkkenet, kræver det, at man går på kompromis med stilen og udseendet – dette er dog på ingen måde tilfældet! Med et vitrineskab kan du opbevare både tallerkener, krukker, kander, krus og meget mere på en flot og smart måde. Du kan finde et hav af vitrineskabe på markedet, som alle kommer i forskellige størrelser, former og farver. Det er altså bare med at finde det vitrineskab, der passer bedst ind i dit køkken!

De funktionelle hylder

Har du et småt køkken med minimalt gulvplads, er der ikke nødvendigvis optimalt at opsætte et vitrineskab. Du kan derimod bruge vægpladsen og opsætte funktionelle hylder i dit køkken. Køkkenhylder kan som udgangspunkt opsættes overalt på væggene, uden at de optager plads! Ligesom med vitrineskabet, kan du opbevare et hav af forskellige ting på dine køkkenhylder. Nogle vælger at bruge deres køkkenhylder til opbevaring af kogebøger, mens andre vælger at bruge dem til opbevaring af skåle og potter. Mulighederne er mange! Her gælder det blot om at være kreativ og tænke ud af boksen.

De svævende køkkenskabe

De svævende køkkenskabe er den perfekte løsning til dig, der ikke har gulvpladsen til et vitrineskab, og som ikke føler, at de vægopsatte køkkenhylder er opbevaring nok. De svævende køkkenskabe kan, ligesom køkkenhylderne, opsættes flere forskellige steder i køkkenet. Mange vælger at opsætte dem lige der, hvor madlavningen finder sted. Andre vælger at placere dem flere forskellige steder rundt omkring i det lille køkken. En af de primære fordele ved svævende køkkenskabe er, at de kan tillukkes, så man ikke kan se ind i dem. På denne måde kan du altså lade rodet flyde, uden at hverken gæster, familie eller venner kan se det! Du kan finde et stort udvalg af svævende køkkenskabe på markedet. 

Generelle råd

Hvis du ikke ønsker at opsætte nye og spændende fund i dit lille køkken, men blot ønsker at spare en smule plads, er der flere forskellige råd, du kan afprøve. Du kan blandt andet forsøge at stable dine køkkenting oveni hinanden. På denne måder sparer du hurtigt plads! Derudover kan du forsøge at udnytte spildpladsen ovenpå dine køkkenskabe. Fjern eventuelt støv og snavs, og lad dine køkkenredskaber finde plads på dine allerede eksisterende køkkenskabe. 

webmaster

Læg din besked