Flyv med drage sammen med familien til sommer

drage

Flyv med drage sammen med familien til sommer

Sommeren er på vej. Solen skinner, og endelig kan folk komme ud i varmen og få nogle oplevelser. Det er den perfekte tid til at tage børnene med ud og flyve med drage. Drageflyvning er sjov for hele familien, hvor både de mindste og de største kan få udfordring og underholdning, mens de nyder naturen.

Drager

Her kan du finde en drage, som dig eller dit barn kan flyve med. Der er mange farverige varianter, og der står beskrevet, om de passer bedst til begyndere, mere øvede eller små børn. Drager er fantastisk underholdning, fordi de er nemme at sætte op og alligevel kræver en del opmærksom for at holde i luften. Der er små drager til de mindre børn og drager med to liner til de lidt større, der gerne vil lære at lave tricks. Lav en oplevelse ud af det og lad børnene være med til at vælge dragen, før de skal flyve med den eller lav en drage selv. En simpel drage kan bestå af et par pinde, sejlgarn og en dug af papir eller en plasticpose.

Der er mange forskellige slags

Selvom det er nemt at finde en drage og sætte den op, er der en del valgmuligheder. En normal drage er bygget af stænger, en dug og en line. Derudover er der sled drage. Den har ingen stænger i sig. Der er en dug eller en pose på en line. Den er nem at have med sig og nem at sætte op. Desuden går den ikke så nemt i stykker, fordi den ikke har stænger, der kan knække i kraftigt blæsevejr. Der er også en foildrage, der heller ikke har nogen stænger i sig, men har to liner. Der sidder en line i hver side af dragen, så der skal bruges to hænder til at styre den. Som det sidste er der en trickdrage. Den har stænger i sig og to liner. Som navnet antyder kan den lave tricks såsom at zigzagge i luften. Når der er to liner, kan den styres mere præcist. Det kræver dog træning at lave tricks og er ikke for begyndere eller for de helt små. En drage kan også have en hale. Det gør dragen mere stabil i luften, men halen skal dog ikke være så lang, at den bliver viklet ind i sig selv eller linen.

Tips

Drageflyvning er god underholdning for børn, da det træner deres motorik. Det giver motion og frisk luft med udendørs leg. Desuden lærer de også om vinden og at arbejde sammen med den for at få dragen til at flyve. Der er mange, der flyver med drage på stranden, hvor der hverken er bygninger eller høje træer. Det kan være farligt at flyve med drage tæt på vejen. Flyv ikke med dragen i for stærk vind, da det kan ødelægge den. Det bedste dragevejr er med en let vind. For at få dragen i luften, så læg den eller få en til at holde den, rul linen mindst 20 meter ud og gå eller løb væk fra dragen med vinden i ryggen.

webmaster

Læg din besked