3 måder hvorpå du kan bruge dit sabbatår

3 måder hvorpå du kan bruge dit sabbatår

Mange vælger at have et eller flere sabbatår efter gymnasiet. Men det kan være lidt svært at finde ud af, hvad det helt præcis skal bruges på. Nogle har helt klare ideer, mens andre går ind i det med et behov for at give hovedet lidt fri og derfor ingen planer har.

Hvis du mangler inspiration til, hvad du kan lave i dit sabbatår, så får du tre måder, hvorpå du kan bruge det lige her.

Kast dig ud i sabbatår frivilligt arbejde i udlandet

En af de ting, som mange vælger at kaste dig ud i er sabbatår frivilligt arbejde i udlandet. Det er nemlig en af de oplevelser, der er utroligt givende og mindeværdige. sabbatår frivilligt arbejde i udlandet kan desuden være mange ting, så du kan tilpasse det dine interesser og på den måde finde lige netop det, som du brænder for.

Hvis du for eksempel overvejer et medicins karriere, så kan du finde sabbatår frivilligt arbejde i udlandet lige her: https://trymedics.dk/prae-studerende/try-medics-medicinprogrammet-for-studenter-i-sabbataret/.

Tjen penge ind, og lav en opsparing

Når du går ud af gymnasiet, så er du nået til et punkt i livet, hvor du skal klare dig selv. Der er ikke længere nogen kære mor, der klarer alle din udgifter, og derfor skal der penge til.

I dit sabbatår har du stor mulighed for at skabe en opsparing, som du kan hvile dig på, når du for eksempel starter din videregående uddannelse. Det kan være meget rart ikke at skulle finde studiejob lige med det samme – og så er der også mange, der for første gang skal ud at finde lejlighed, betale indskud og husleje, hvilket ofte er dyrere, end man går og forestiller sig.

At arbejde er selvfølgelig ikke lige så stor en oplevelse som at kaste sig ud i sabbatår frivilligt arbejde i udlandet, men det kan give god erfaring. For mange er det også rart at have god tid i weekenderne og hverdagene til endelig at kunne fokusere på venner, veninder og fritidsaktiviteter.

Interrail igennem Europa

Hvis du vælger at arbejde det meste af dit sabbatår, så er der jo ingen, der siger, at det skal være med det samme hele tiden. Du kan også vælge at skifte arbejde og på den måde få mere erfaring fra forskellige områder. Ind imellem dit eventuelle jobskifte kan du overveje at tage ud og se verden i en periode. Du kan for eksempel vælge at interraile hele vejen ned igennem Europa. For mange er det en helt igennem fantastisk oplevelse fyldt med fest, farver, varme og forskellige oplevelser, og derfor kan det være den perfekte pause mellem to jobs.

Du kan også tage et enkelt sted hen i en uge eller to, men her ender du typisk med at tage på badeferie. Når du interrailer for du en oplevelse, der ikke kan sammenlignes med den, du har haft på ferie før, og derfor er det perfekt til sabbatåret.

webmaster

Læg din besked