Overvejer du en ny sport – Køb et padelbat og kom i gang med padel

Overvejer du en ny sport – Køb et padelbat og kom i gang med padel

I Spanien har sportsgrenen været super populær i mange år, men det er først nu her gennem det sidste års tid at padel – tidligere kaldet padeltennis, virkelig har fået fat i Danmark og Danskerne.
Overalt i hele landet skyder nye padelcentre og -baner op, så der er rig mulighed for at prøve kræfter med den nye type sportsgren. Bliver du hooked og vil have dit eget padelbat, så kan du længere nede i artiklen læse lidt om hvad du skal gå efter. 

Sådan spilles Padel

Padel kan næsten bedst beskrives som en kombination af squash, tennis og bordtennis.
Det spilles på en bane med bander, hvor bolden også godt må ramme banderne inden den igen sendes over nettet – battet er langt mindre end en almindelig ketcher, ligesom tennisbolden også er det.
Padel er super sjovt og nemt at lære, hvilket også er en af årsagerne til at det er blevet så populært.
Mange webshops der sælger padel bat som f.eks. https://sporthouz.dk/padelbat oplever en stigende efterspørgsel, og forventer at salget i 2022 langt overstiger det i 2021.

God garanti for du vil elske sporten

Hvis du først prøver kræfter med padel, så er der rigtig god chance for at du hurtigt opdager hvor sjovt det er, og ligesom så mange andre bliver bidt af den og gerne vil spille igen og igen.
Det er ikke uden grund at padeltennis lige nu kaldes for den hurtigst voksende sport i verden. For at spille skal du sådan set også kun bruge 3 ting: 

  • Et par indendørs sko
  • Et padel bat
  • En padel bold

Derudover skal du selvfølgelig have noget tøj på du kan spille i, men det har du sikkert allerede i skuffen. 

Valg af padel bat

Det der kan variere ved et padel bat er form, vægt og materiale.
Det runde bat i letvægt er ofte velegnet til nybegyndere da det giver en god balance og et godt slag centreret i midten.  Battet bruges dog også af øvede spiller der i forvejen er gode til selv at lægge power bag deres slag. 

Det diamantformede bat føles noget tungere, og har et andet balancepunkt hvilket giver et kraftigere slag mod toppen, her anbefales det at være øvet spiller, da det kræver lidt finesse at ramme korrekt med battet.

Det dråbeformede bat er lidt en mellemting og kan bruges som overgang, eller hvis det er det man er mest tilpas med.
Herefter kommer valget mellem en glat eller ru overflade. For nybegyndere er det nemmest at spille med den glatte overflade, mens den ru overflade gør det nemmere at lave spins m.m for den øvede spiller. 

Start med et billigt bat

Det giver sig selv at et padel bat koster mere jo mere avanceret det er og jo mere “specialtilpasset” det er i vægt, greb, overflade m.m.
Er du lige startet til padel er det måske ikke det bedste at købe et dyrt bat som har en masse smarte funktion som du ikke kan drage fordel af.

webmaster

Læg din besked