Ergonomi er en sag for alle arbejdspladser

Ergonomi er en sag for alle arbejdspladser

Hvis du er på udkig efter et sundt arbejdsmiljø og et sundt skrivebord, er det vigtigt at tage hensyn til forskellige faktorer, der vil påvirke din beslutning. Du vil gerne have, at dit kontorlokale er godt oplyst, har en rimelig størrelse og tilbyder behagelige siddepladser. En positiv mental indstilling er også vigtig – hvis medarbejderne er stressede over deres omgivelser eller arbejdsforhold, vil de ikke være i stand til at yde optimalt. Dette vil i sidste ende gå ud over virksomhedens produktivitet og vil derfor påvirke omsætningen negativt. Hvilket nemt kan undgås smart og effektivt ved at købe ordentlige kontormøbler. Køb dine kontormøbler i dag hos inventarland.dk

Dette kan du med fordel også overveje for at skabe et godt arbejdsmiljø

Væggenes farvesammensætning bør også overvejes; mange kontorer vælger neutrale farver som hvid eller lyseblå, fordi undersøgelser har vist, at folk med disse typer farvesammensætninger ser mere positivt på tingene end folk med mørkt farvede rum. Det er også med til at skabe en mere afslappet atmosfære – hvilket er godt for medarbejdernes motivation. I sidste ende er det op til dig og din virksomheds ledere, hvordan I vil skabe dette miljø, men dette er blot nogle ting, som du kan overveje, når du træffer beslutningen.

Dit kontor er vigtigt at kæle for

En af de vigtigste faktorer er helt klart pladsen. Du ønsker at have et kontorlokale, hvor folk kan gå eller stå komfortabelt rundt uden at være trange. Folk har forskellige behov med hensyn til deres skriveborde, så det kan være værd at rådføre sig med dem om deres krav, før man træffer en købsbeslutning – især hvis de er fysisk handicappede på en eller anden måde. Det lyder måske som en kliché, men hvis du investerer i dine medarbejdere, vil det i sidste ende betale sig i mange år fremover, fordi de vil arbejde hårdere og længere og dermed producere bedre resultater. Man kan ikke sætte pris på gode medarbejdere, men man kan sagtens købe gode skriveborde og stole som i sidste ende vil give gode, produktive medarbejdere.

Når du sætter dig ned ved dit skrivebord for at arbejde, vil du gerne sikre dig, at du er i den bedst mulige stilling for din krop. Du har måske hørt om begrebet “ergonomi” før – det er studiet af, hvordan mennesker interagerer med deres omgivelser, og det er særligt vigtigt, når man sidder ved et skrivebord hele dagen.

Her er 3 tips til, hvordan du sidder rigtigt:

1. Sørg for, at din stol er justerbar – du skal kunne justere sædets højde og hældning, så det passer perfekt til din krop.

2. Når du sidder ned, skal du sørge for, at dine lår er parallelle med jorden, og at dine fødder ligger fladt på gulvet.

3. Hold din ryg lige og placer armene i en vinkel på 90 grader.

Hvis du overholder disse simple råd vil du kunne arbejde længe og sundt. Du skal dog huske at rejse dig op engang imellem og få skiftet arbejdsstilling. Det gavner dig og dit helbred i sidste ende.

webmaster

Læg din besked