Store eller små fuglebure – find det rette fuglebur til din fugl

Store eller små fuglebure – find det rette fuglebur til din fugl

Fugleburet skal passe til din fugl for at den kan have det bedst muligt. Både store og små fuglebure kan være det helt rette valg, afhængigt af hvilke fugle der er tale om og hvor mange der skal befinde sig i buret ad gangen. Med det rette fuglebur sikrer du den bedste velfærd for dine kæledyr, så de altid har det godt i forhold til deres omgivelser. Med et bredt udvalg af store og små fuglebure på markedet, kan du sikre dig, at det er muligt at finde det helt rette fuglebur til dine kære bevingede dyr.

Sådan vælger du det rette fuglebur

Det kan være svært at finde rundt i det store udvalg af fuglebure og kan virke uoverskueligt at komme frem til hvilket der vil være det helt rette valg i dit hjem og til dine dyr. Når du er på udkig efter et nyt fuglebur, så er der enkelte ting du bør tage højde for. Først og fremmest er det vigtigt at fugleburet er rummeligt og dyrevenligt i forhold til den fugleart der skal bo der. Det er derfor vigtigt at du på forhånd undersøger hvilke forhold der er de mest optimale for lige præcis din fugl. Det samme gør sig gældende for eventuelle objekter eller tilbehør, som er nødvendigt for din fugls trivsel. Er der behov for særligt tilbehør, skal fugleburet kunne rumme dette uden at skabe pladsmangel. Udover at have den nødvendige plads, skal fugleburet også kunne rumme fuglebad, mad og vandskål eller legetøj der kan give den helt rette stimulans og modvirke en nedstemt eller stresset fugl. Tremmerne kan have betydning for om fugleburet er passende til lige præcis din fugl. Undersøg gerne om der skulle være særlige krav til tykkelsen af tremmerne eller afstanden imellem dem, for den fugl som du ønsker, skal befinde sig deri, så ikke der opstår unødvendige skader.

fuglebur

Hvilken størrelse fuglebur skal du vælge?

Kort og godt, så er det alfa omega med den rette plads til din fugl. Som tommelfingerregel er det nødvendigt at din fugle kan flyve i buret og at der er plads nok til dette. Det skal også gøre sig gældende efter at der er indsat alt det udstyr som foderskåle, fuglebad, legetøj eller lignende som også er nødvendigt for en god trivsel hos din fugl. I forhold til pladsen er der nogle fuglearter der har behov for en størrelse der er aflangt eller højt og derfor kan de forskellige udformninger af fugleburet være forskellig i forhold til at være tilpasset forskellige fugle og deres mest naturlige adfærd i fangenskab. Skal du have flere fugle siddende i samme bur, er det vigtigt at du forstørrer dimensionerne på fugleburet. Som udgangspunkt skal fugleburet kunne rumme, at fuglene kan være i hver deres ende af buret og stadig udføre den naturlige adfærd i forhold til plads og flyvning mm. Et fuglebur skal være dyrevenligt og kunne rumme de behov, som fuglene har i forhold til størrelsen.

webmaster

Læg din besked